6. des
fra Flyktningeleiren Shatila i Libanons hovedstad Beirut. (ARKIV)
 
G4S menneskerettighetsbrudd

Publisert: 22.okt.2013 04.13
Oppdatert: -
Onsdag blir det informasjonsmøte om G4S sine bidrag til menneskerettighetsbrudd. Bakgrunnen for møtet er at G4S benyttes av en rekke bedrifter i Hedmark. Deriblant Lefdal, Rema 1000 og HIAS. Og at G4S leverer sikkerhetstjenester til israelske fengsler, hvor det sitter palestinske politiske fanger, inkludert barn, mange uten lov og dom. Innledere er Gavan Kelly, internasjonal koordinator for Addameer, en palestinsk fangestøtte- og menneskerettighetsorganisasjon, Annicken Lundgård, leder av Palestinakomiteen og Yonatan Shapira, jødisk palestinaaktivist. Sistnevnte er kanskje Israels mest kjente fredsaktivist. Han var helikopterflyger i den Israelske hæren, men reagerte sterkt på Israels overgrep på Palestinerne, bombingen av Gaza osv. og hoppet av. Møte holes i Grønnegata 142, Hamar klokka 19.00 og det er Fagforbundet Hedmark, Norsk Folkehjelp Stange/Løten og Moelv og Palestinakomiteen i Hedmark som står bak.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke