9. des
TRIM MED MENING: Sier Astrid Thorshaug, Bjørk, Kjell-Petter, Petter, Margrete og Carl Olav Ellingsbø.
 
Gåsbuløpet for SOS-barnebyer
Familiearrangementet Gåsbuløpet går av stabelen lørdag med start og mål på parkeringen på Gåsbu. Løpet er et trim-, mosjons- og terrengløp som er åpent for deltakere i klasser fra 12-100 år.

Publisert: 12.sep.2013 04.13
Oppdatert: -
Mosjonistene kan velge mellom løyper på 2,7 og 9,3 kilometer i skogsterreng med start klokka 12.00. Aktive på tid starter klokka 13.00. Løypelengden er 9,3 kilometer i skogsterreng.
Sammen med initiativtakerne Kjell-Petter og Margrete Ellingsbø, er frivillige i SOS-barnebyer i Hedmark invitert til å være med som medarrangør. Inntektene går i sin helhet til «Innlandshuset», et familiehus for 10 foreldreløse barn i en ny, «norsk» SOS-barneby i byen Mwanza i Tanzania.
Kjell-Petter Ellingsbø og hans familie i Hamar har bortimot et titall ganger har arrangert dette lokale venneløpet på Hedmarken. De foregående årene med om lag 150 deltakere.
- I årets løp, lørdag, håper vi på rekordstor oppslutning med kanskje så mange som rundt 500 startende, forteller Kjell-Petter og Margrete Ellingsbø.
- Dette er vi selvsagt veldig glade for å få lov til å være med på, sier fylkesleder for de SOS-frivillige i Hedmark, Astrid Thorshaug. Hun forklarer prosjektet i Tanzania med at SOS-barnebyer i Norge har fått i oppdrag å bygge en ny barneby med plass for 150, for det meste, foreldreløse barn.
Hvert av de 15 familiehusene, som bestyres av en familiemor, skal finansieres ved hjelp av frivillige i fylkeslagene i Norge. «Innlandshuset» av frivillige i Hedmark og Oppland.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke