17. nov
LOKALHISTORIE: Lansering av «Gamle vallsetingen forteller 2014».
 
«Gamle vallsetinger forteller»
Utgave nummer 25 av «Gamle vallsetinger forteller» lanseres i Vallset samfunnshus, mandag klokka 18.00.

Publisert: 08.des.2014 04:00
Oppdatert: 08.des.2014 03:59

Årets versjon er ført til pennen av Edle Kaspara Sydover Hausen og utgitt på Opplandske Bokforlag. Som vanlig inneholder boka portretter av, eller intervjuer med mer eller mindre gamle vallsetinger. Men den markerer også diverse ganske beskjedne jubileer, Vallset idrettslag, 120 år, Kvennstuguteateret 20 år, Væillset-revyen 10 år, nedleggelsen av de gamle grendeskolene i 1964 og Grunnlovsjubileet. Sammen med jubileet for Kvenntuguteateret markeres også Prøysenjubileet, ved å trykke teksten til «Olafs vise» som ble omtalt i HA i forbindelse med utgivelsen av den store visesamlinga til Elin Prøysen. Denne visa har nemlig en spesiell forhistorie med forbindelse til Vallset. Den er nemlig skrevet til musikalen «Hu Dagmar» som Kvenntuguteateret debuterte med i 1994.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke