9. des
 
Gammeldoktoren og museet med det rare i

Publisert: 31.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
Nabomuseene Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum er verdt et besøk søndag. På Glomdalsmuseet er det spesialomvisning i de medisinhistoriske utstillingene i den gamle museumsbygningen, «Apoteket og Gammeldoktoren», klokka 13.00, mens Skogmuseet byr på «Museet med det rare i» klokka 10.00-16.00. Hos «Gammeldoktoren» er det kompetente guider; tidligere fylkeslege Hans Petter Schjønsby og tidligere overlege ved sykehuset i Elverum, Erik Arnesen, som i dag arbeider aktivt med medisinhistorie. Utstillingen er den eneste som i nordisk sammenheng tar for seg den allmennpraktiserende legens historie, blant annet gjennom et komplett legekontor fra 1920-årene, kirurgiske instrumenter og annet medisinsk utstyr. I «Museet med det rare i» på Skogmuseet står aktiviteter, fag, mat, mattradisjoner og utmarksressurser i fokus med smaksprøver på mat tilberedt i kokegrop, og Kirsten Winge snakker om bær og gir smaksprøver. Det er også Soppens dag, og Norges sopp- og nyttevekstforbund, Elverum lokallag har soppkontroll, sopputstilling og sopptur klokka 12.00. På programmet står også pelsing av vilt, tjærebrenning med ulike råvarer og emner fra skogen. For de yngste er det gamle leker, pil og bueskyting, arkeologisk utgraving, lekeområdet Skogkanten, spikking i ulike treslag, tur med gråtass og lek i bekkeverkstedet.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke