11. des
 
Gay Kids - Kule barn som også finnes

Publisert: 03.jun.2013 04.13
Oppdatert: -
Fotoutstillingen «Gay Kids - Kule barn som også finnes» vises i hovedbygningen på Maihaugen. Utstillingen belyser hvordan det kan være å vokse opp og bli forelsket i noen av samme kjønn. Skuespiller Stig-Werner Moe fra Lillehammer er en av dem som er med i utstillingen. Han hadde en vanlig barndom, men følte seg likevel «litt annerledes». Det viste seg at han likte gutter. «Gay Kids» viser barndomsbildene og forteller barndomshistoriene til voksne lesbiske, bifile eller homofile mennesker. Den er den første i sitt slag som gir en omfattende og bred beskrivelse av livssituasjonen til ungdommer og voksne som forelsker seg i personer av samme kjønn. Utstillingen utfordrer mange vante forestillinger, og legger grunnlag for trygghet, toleranse og respekt hos barn og voksne uansett seksuell legning. «Gay Kids» ble lansert i november 2008 på Kulturhistorisk museum i Oslo. Utstillingen er et samarbeid mellom Helseutvalget for bedre homohelse, Norsk Litteraturfestival og Maihaugen. Det er også gitt ut en bok om utstillingen, som vises på Maihaugen hver dag klokka 10.00-17.00 til og med 1. september.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke