10. des
FOTOBASERTE ARBEIDER: Signert Marit Arnekleiv.
 
Geonoma Multiflora
Natthagen galleri åpner utstillingen «Geonoma Multiflora» med fotobaserte verker signert Marit Arnekleiv fra Tretten lørdag klokka 15.00.

Publisert: 24.okt.2014 04.00
Oppdatert: 24.okt.2014 07.04

Arbeidene tar utgangspunkt i to stedsrelaterte prosjekter; «Over grunn» og «Fritt etter Alfred Russel Wallace». Prosjektet «Over grunn» er basert på et flyfotografi av ei grend i Gudbrandsdalen. Flyfotoet som i utgangspunktet ble tatt med svart-hvitt-film, ble håndkolorert etter at nitide registreringer av farger på hus og vegetasjon var utført. Det historiske materialet som prosjektene bygger på, har utspring i ulike forsøk på å dokumentere og formidle konkrete virkelighetsoppfatninger.

Det gjelder både flyfotoet fra 1957, og den britiske oppdagelsesreisende og naturforskeren Alfred Russel Wallaces grundige registreringer og nedtegnelser av ulike arter innenfor både botanikk og fauna fra hans reise til Amazonas i 1848-1852.

Illusjoner har oppstått ved ulike stadier under formidlingen, slik at arbeidene som vises reiser problemstillinger rundt avbildning, presentasjon og objektet i seg selv.

- Mine fotobaserte arbeider med utgangspunkt i Alfred Russel Wallaces bok «Palm Trees of The Amazon and Their Uses», er blitt til ved at omrisset av ulike arter palmer projiseres ved hjelp av sollyset mot en vegg. Palmenes omriss som er basert på Wallace sine nedtegnelser, og bevegelsen i bladverket utenfor vinduet der opptakene er gjort, danner selve motivet. Å finne ut av det iboende slektskapet mellom de to prosjektene har vært en motivasjon for å lage denne utstillingen, sier Marit Arnekleiv.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke