6. des
EKSPLOSIVT: Når Mike Andersen og hans musikere fyrer løs.FOTO: LARS LILLEMORK
 
Gjenhør med Mike Andersen
Den danske sangeren og bluesgitaristen Mike Andersen og hans band kommer tilbake til Hamar Sports Bar & Live Scene fredag kveld.

Publisert: 13.feb.2013 04.13
Oppdatert: -
Mike Andersen og hans firemannsband leverte et smykke av en konsert på sportsbaren i september i fjor. «Sjeldent har et så potent bluesband gjestet byen», skrev HA etter konserten.
Nå er de på turné i Danmark, Tyskland og Norge, hvor de i tillegg til Hamar blant annet skal spille på Notodden Bluesfestival.
Bandet har utspring fra musikkmiljøet i Aarhus, og i tillegg til Andersen hører du Johannes Nørrelykke (gitar), Kristian Fogh (keyboard), Kristian Kold (bass) og Jens Kristian Dam (trommer).
Selv om Mike Andersen er en klar frontfigur, handler det ikke om en gitarhelt med bakgrunnskomp. Han gir derimot sine musikere nok spillerom til at de framstår som et sammensveiset band.
Andersen er aktuell med albumet, «Mike Andersen», som er hans femte. Albumet har i likhet med hans tidligere utgivelser fått gode kritikker i dansk presse.
Allerede som 12-åring var Andersen sterkt opptatt av blues, rhythm & blues, soul og annen afroamerikansk musikk. Han kjærlighet til soulmusikken har blitt sterkere med årene, men han beveger seg mer og mer inn i«hvit» musikk.
Det siste albumet inneholder også Andersens første og eneste politiske sang, «Is it all Gonna be Okay?», som ble skrevet i kjølvannet av tragedien i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke