16. des
GOSPELREISE: Med A Capriccio (bildet) og Good Gospel.
 
Gospel - The Story
Koret A Capriccio fra Romedal og Good Gospel fra Gjøvik innbyr til en reise i gospelmusikkens historie i konserten «Gospel - The Story», som går av stabelen i Vang kirke søndag klokka 19.00.

Publisert: 04.apr.2014 04.00
Oppdatert: 04.apr.2014 04.00

Felles for korene er dirigent Odd Jakobsen, noe som gjør at det er naturlig å samarbeide om prosjekter. Denne våren har de fått med seg Birgitte Grytten Velsvik som gjestesolist. I fjor gjorde hun gjorde ett stort inntrykk på gospelsangere i New Orleans, samt på korets dirigent, noe som gjør at hun er gjestesolist i søndagens konsert. Jostein Størkersen er kapellmester, Per Thormod Strand spiller gitar, Gordon Fjeld trakterer trommene og bassen håndteres av Tom Arne Olsen. Korene har også med seg en forteller som vil lede publikum igjennom konserten med litt historikk rundt de forskjellige delene av konserten. Konserten fører publikum tilbake til gospelmusikkens opprinnelse og fram til i dag med både kjente og ukjente sanger. Det starter med spirituals og forsetter igjennom gospelens historie. Sanger som «Oh When the Saints», «How Great Thou Art» og en medley fra Oslo Gospel Choir viser spennvidden på konserten. Det blir også tre urframføringer av egenkomponerte sanger. En sang er skrevet av kormedlem Øyvind Strand, mens dirigent Odd Jakobsen har to egenkomponerte sanger som blir framført. A Capriccio pleier å ha sine konserter på Herredsvang i Romedal, men skal i år valgte de Vang kirke som arena for å komme seg litt ut av Romedal, og for å skape litt rom mellom koret og Ilseng sangforening som har konsert samme dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke