12. des
REFLEX: Har vært leverandør av gospelmusikk siden 1973. Torsdag er de i Vang kirke. rett bilde
 
Gospel med Reflex
Gospelkoret Reflex fra Oslo har gospelkonsert i Vang kirke torsdag klokka 20.30.

Publisert: 24.jul.2012 04.13
Oppdatert: -
Koret ledes av Martin Alfsen, som var med fra starten i 1973, da Jesus-vekkelsen slo over landet og ny musikk fikk innpass i kirker og forsamlinger.
Reflex ble startet som et korarbeid for tenåringer i Østre Frikirke i Oslo, men fikk etter hvert mange «eldre» medlemmer, som ikke nødvendigvis hadde tilhørighet til Frikirken.
Fra tidlig på 80-tallet har de vært et av Skandinavias ledende gospelkor gjennom plateutgivelser, TV-opptredener og konsert- og turnévirksomhet.
Reflex har gitt ut 21 plater, og deltatt på minst like mange samleplater og plater med andre artister.
Koret turnerte over hele landet og deltok på store festivaler, og tidlig på 80-tallet begynte koret for alvor å markere seg utenfor Frikirkens vegger.
Fra 2001 har Reflex satset sterkere på Europa og spesielt Tyskland. I 2006 var de en av hovedattraksjonene på gigantfestivalen Gospelkirchentag i Düsseldorf.
I 2008 turnerte de igjen i Tyskland med det nye albumet «Like a Flower needs the Rain». Med sitt country- og gospelrootspreg staket albumet ut en fornyet musikalsk kurs som er videreutviklet på det store DVD- og CD-prosjektet «Rett hjem» fra 2010.
Reflex har lenge vært ambassadør for hjelpeorganisasjonen Misjon Uten Grenser, som driver med hjelpearbeid blant fattige mennesker, og da særlig barn i østeuropeiske land.
I skrivende stund teller Reflex 25 sangere.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke