13. des
SOMMER: På Mjøsgårdene.
 
Gøy på landet!
Denne uka slår Mjøsgårdene opp dørene for sommerturistene med daglige arrangementer og en rekke åpne tilbud. Ikke mindre enn 17 gårder og virksomheter deltar.

Publisert: 09.jul.2012 04.13
Oppdatert: -
Hver dag hele uka klokka 11.00-16.00 er Edel Design på Rudshøgda, Godværskafeen på Sveinhaug gård, kjøkkenet på Simenstad gård, Møystad Gård Café og Skafferiet på Hovinsholm åpne.
I dag mandag har Mjøsgårdene følgende på tapetet:
På Sigstad gård på Biri er det familiefotografering og åpen gårdskafé klokka 11.00-16.00 og omvisning klokka 11.00 og 13.00.
På Møystad gård er det matkurs, og på Krageberg gård på Biri er det allsang i eplehagen klokka 18.00.
På Sveinhaug gård forteller eier Ingeborg Sørheim og dekorasjonsmaler Wenche Wedvik Hagen om tilbakeføringen av hovedbygningen klokka 11.00 og 14.00. Barna kan få jobbe i stallen imens, og lære om hestehold. Godværskafeen serverer lunsj.
På Simenstad gård er kjøkkenet i fokus.
I hagen på Hovelsrud gård forteller eier Marianne Olssøn om tilbakeføring av hageanlegget fra 1840 klokka 11.00 og 14.00. Barna kan hilse på geitene imens, og lunsj og hjemmebakst er å få kjøpt på Skafferiet.
Klokka 19.00 dekkes et «Belevent aftensbord» på Sveinhaug gård. I tillegg til mat får du også høre fra Mikkel Sveinhaugs dagbøker, som byr på lystige historier fra husets beboere og gjester for 100 år siden.
Mjøsgårdene er åpne til og med søndag med et rikholdig program utover uka.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke