7. des
 
Gresskar-frites

Publisert: 23.okt.2018 15.39
Oppdatert: 23.okt.2018 15.39

Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten rett. Server dem ved siden av middag eller server dem som snacks.

½ stk gresskar (ca. 400 gr)

2 ss valnøttolje

2 båt hvitløk - finhakket

salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

Varm ovnen til 180°C.

Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.

Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.

Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

(Opplysningkontoret for Frukt & Grønt)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke