14. des
 
Grønnsakssuppe

Publisert: 31.okt.2018 15.06
Oppdatert: 31.okt.2018 15.06

Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Med noen skiver godt brød ved siden av, har dere en fullverdig middag.

1 stk løk

1 båt hvitløk

2 ss olivenolje

750 gr gresskar

2 stk potet

3 l grønnsakbuljong (utblandet)

150 gr risoni (orzo) eller andre små suppenudler

1⁄2 posefrisk spinat

2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du:

1. Finhakk løk og hvitløk og skjær poteteter og gresskar i terninger. Stek løk og hvitløk i en romslig kasserolle til det er mykt og blankt. Ha gresskar, poteter og buljong i kasserollen og kok opp. La suppen småkoke i 10 minutter, eller til potetene er møre.

2. Kok risoni etter anbefalingene på pakken.

3. Ha risoni og frisk spinat i suppen og dryss over hakket bladpersille.

Server suppen straks og gjerne med noen skiver ferskt grovt brød.

Risoni er små, riskornformede pasta som passer godt i buljongsupper som denne. Du får kjøpt risoni i velassorterte matbutikker eller i innvandrerbutikker. (Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke