8. des
 
Grove knekkebrød

0
Publisert: 13.sep.2016 04.00
Oppdatert: 13.sep.2016 04.00

«Knekkebrød er så godt - det kiler i magan!» Grove og enkle knekkebrød som passer til matpakka eller som sunn snacks.

Ingredienser:

2 dl havregryn

2 dl sammalt rug, grov

2 dl solsikkekjerner

2 dl havrekli

2 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl linfrø

1 dl hvetekli (kruskakli)

2 ts salt

7 1⁄2 dl vann

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre. Hell over vannet. Bland godt.

2. La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.

3. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

4. Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover. Bruk en slikkepott dyppet i litt vann.

5. Sett alle tre brettene i ovnen på 150 grader. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.

6. Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.

Matprat.no

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke