«Knekkebrød er så godt - det kiler i magan!» Grove og enkle knekkebrød som passer til matpakka eller som sunn snacks.
Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl sammalt rug, grov
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl hvetekli (kruskakli)
2 ts salt
7 1⁄2 dl vann
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre. Hell over vannet. Bland godt.
2. La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.
3. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.
4. Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover. Bruk en slikkepott dyppet i litt vann.
5. Sett alle tre brettene i ovnen på 150 grader. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
6. Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.
Matprat.no