9. des
 
Grove pannekaker

Publisert: 31.aug.2018 15.46
Oppdatert: 31.aug.2018 15.46

Elsker du både pannekaker og stekt egg? Da er disse deilige nystekte pannekakene med stekt egg noe for deg! Her har vi byttet ut noe av hvetemelet med sammalt hvete, og du får mer mettende pannekaker. Supert som en enkel middagsrett, en ekstra god lunsj eller en spennende helgefrokost.

Pannekakerøre:

1 1⁄2 dl hvetemel

1 1⁄2 dl fin sammalt hvete

1⁄2 tssalt

5 dl melk

4 stk egg til pannekakerøra

2 ss margarin til steking -

8 stk egg

2 ss hakket frisk gressløk

1⁄4 tskvernet pepper

Slik gjør du:

1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme med litt margarin i pannen. Knekk et egg på midten av pannekaken, når pannekaken har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Skru ned varmen litt og brett inn kantene og la egget stivne til ønsket konsistent. Gjør det samme med alle pannekakene.

(Matprat,no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke