8. des
 
Gud snakker samme språk
Bibeloversetter Anders Aschim forteller om arbeidet med den nye bibeloversettelsen når Ringsaker kirkeakademi møtes i Brumunddal kirkestue onsdag klokka 19.00.

Publisert: 23.jan.2012 04.12
Oppdatert: -
Bibeloversetter Anders Aschim forteller om arbeidet med den nye bibeloversettelsen når Ringsaker kirkeakademi møtes i Brumunddal kirkestue onsdag klokka 19.00.
Det norske folk har fått en nye oversettelse av Bibelen, og hver generasjon trenger muligheten til å lese Bibelen på forståelig norsk.
«Gud snakker samme språk som vanlige folk», sa Martin Luther for snart 500 år siden, og nå foreligger bibeloversettelsen fra 2011 i et nytt og levende språk.
Mens 1978-utgaven var opptatt av å komme så nær som mulig det norske språket på den tid, har oversetterne denne gangen også vært opptatt av å komme nærmere kildetekstene, gresk og hebraisk og de bibelske bildene.
Slik sett er den nye utgaven den beste som noensinne har vært laget for dagens mennesker.
Arbeidet med oversettelsen tok 11 år, og mer enn 40 konsulenter, bibelforskere og oversettere har deltatt. For første gang har en benyttet skjønnlitterære forfattere i arbeidet, blant annet Hanne Ørstavik, Håvard Rem, Karl Ove Knausgård, Jon Fosse og Paal-Helge Haugen.
I kirkeakademiets møte, som er åpent for alle, forteller Aschim om arbeidet og hvilke utfordringer og avveininger de har stått overfor undervegs.
I tillegg er kultursjef i Ringsaker kommune, Asle Berteig, invitert til å si noe om sitt forhold til Bibelen, og hvilke bibelsk tekst eller person som har gjort sterkest inntrykk på han. I forkant av foredraget har Ringsaker kirkeakademi et kort årsmøte.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke