7. des
MARKED: På Sveinhaug gård.
 
Hagehistorisk marked
Lørdag klokka 11.00-16.00 og søndag klokka 12.00-16.00 er det klart for Hagehistorisk marked på Sveinhaug gård i gamle Ringsaker.

Publisert: 31.aug.2012 04.13
Oppdatert: -
20-30 utstillere fyller tun uthus og hage med varer og tjenester som passer i historiske hager.
Vi nevner nye kopier av gamle hagemøbler, gjerder og porter, antikke og retro hagemøbler, historiske stauder, pelargoniaer, roser, besøkshager, interiørvarer til hus og hagerom, hageplanleggere, landlivs- og restaureringsmagasiner, landlige kokebøker, gartnerkompetanse, demonstrasjon av hjemmekompostering, brødbaking og salg av brød fra bakerovn og salg fra den økologiske kjøkkenhagen på Sveinhaug med mer.
Godværskafeen er åpen med kaker, smørbrød, suppe, is og kokekaffe. Det er lekesteder for barn, barneridning og anledning til å hilse på dyrene. Gråtassen er også på plass med sand i hengeren.
Det blir åpne foredrag, og lørdag klokka 09.30 arrangeres det hagehistoriske seminaret «Kyss meg over gjerdet»! Årets tema er 1800-tallets porter og gjerder. Seminaret følger stilutviklingen fra København og Stockholm til Christiania og Østlandet. Sjur Harby, Disen Kolonial Hamar, er ordstyrer.
Markedet arrangeres i samarbeid med magasinet Lev Landlig og Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke