19. nov
URTEHAGEN: På Domkirkeodden er åsted for Staudeklubben Miøsens hagemarked.
 
Hagemarked
Staudeklubben Miøsen arrangerer hagemarked i Urtehagen på Domkirkeodden søndag fra klokka 10.00. I markedet blir det plantesalg, omvisning i Urtehagen og foredrag

Publisert: 13.aug.2016 04:00
Oppdatert: 13.aug.2016 04:00

Til markedet kommer en rekke utstillere med salg av blant annet stauder, roser, rododendron, orkideer, urter og hageredskap med mer.

– Dette er et arrangement for alle, med eller uten grønne fingre, som har lyst til å ha interessante planter i hagen. Hvis du er på leting etter herdige høyfjellsplanter fra fjerne strøk, sarte uvanlige orkideer eller kanskje helt ordinære roser og krydderurter, er dette stedet for deg. Plantemarkedet er en unik mulighet til å få tak i vekster som ikke selges i vanlige hagesentre og få dyrkingsveiledning fra veldig dyktige fagpersoner. Dette er en ypperlig anledning til å få med seg et museumsbesøk med guidede turer og minikonsert, sier Gøril Fjellet i Staudeklubben.

Klokka 11.30 holder planteekspert Larz Danielsson fra Hammarstrand i Sverige foredrag om hardføre stauder. Danielsson driver planteskole i hjembyen med uvanlige og hardføre vekster som spesialitet.

Klokka 13.30 er det foredrag ved gartner i Tromsø botaniske hage, Martin Hajman, som snakker om er plantereise til Sør-Afrika som han har kalt «Matroosberg – plantejakt i Sør Afrikas alpine paradis».

Dagen byr også på omvisning i Urtehagen, salg av kaffe, sveler og grilling av burgere. I tillegg er det minikonsert i Hamardomen klokka 15.00.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke