7. des
KJÆRLIGHET OG ONDSKAP: Ved professor Sidsel Lied.
 
Hamar Kirkeakademi
Etter en tid i dvale, starter Hamar Kirkeakademi nytt semester i menighetssalen i Storhamar kirke tirsdag klokka 19.00. Dit kommer professor Sidsel Lied for å snakke om kjærlighet og ondskap i lys av 22. juli-tragedien.

Publisert: 25.aug.2014 09.01
Oppdatert: 25.aug.2014 09.01

Professor Sidsel Lied ved Høgskolen i Hedmark har forsket på tekster, brev og tegninger som ble lagt på blomsterhavet på Domkirkeplassen i Oslo etter terrorhandlingene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Hun har kalt sitt foredrag «Kjærlighet og ondskap - Verdier og dialoger i minnematerialet fra Domkirkeplassen i Oslo etter 22. juli».

Lied tar for seg hvordan kjærlighet og ondskap kommer til uttrykk i disse hilsenene, og spør: Hvilke verdier presenteres som truer terroristen i dette materialet? Og hvilke verdier løftes fram som viktig for samfunnet å slå ring rundt og verne om?

Samlingene i Hamar Kirkeakademi er åpne for alle, og er en møteplass for fordypning og meningsbryting som skal styrke kulturformidling i kirke og samfunn.

Torsdag 11. september kommer professor Notto Telle til kirkeakademiet for å snakke om «Vestlig østlengsel, kan den berike vår kristne tro og vårt språk»?

Søndag 21. september feires svensk-norsk broderskap og musikk vi deler med konsert, kåseri og allsang under vignetten «Høsten vi ble svenske».

Mandag 22. september tar Rifa`at Kassis for seg temaet «Å være kirke på Vestbredden og i Gaza», mens sesongen avrundes torsdag 13. november når stortingspresident Olemic Thommesen tar for seg hva det er å være norsk anno 2014.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke