7. des
FESTIVAL: På Høsbjør.
 
«Hamarfestivalen 1981 – mot rus»

Publisert: 14.okt.2015 04.00
Oppdatert: 14.okt.2015 04.00

Erland Bekkelund har skrevet boka «Hamarfestivalen 1981 – mot rus», og onsdag klokka 18.00 lanseres boka i Gravdahl Bokhandel på Østre Torg. Hamarfestivalen var et forsøk på å vise bredden av norsk rock på begynnelsen av 1980-tallet. Festivalen ble krydret med internasjonale toppnavn. Verken før eller senere har så mange stjerner vært samlet til én felles happening i Hamar-distriktet. Øverst sto Mike Olfield og Wishbone Ash. Av ulike grunner kom ingen av dem på scenen. Hadde ikke dette vært en festival, kunne dens historie vært hentet fra en spenningsroman, hvor ingen sikkert vet hvem skurken er. Intrigen kunne fort blitt en serie mystiske og merkelige omstendigheter, beskyldninger, forsøk på trenering; og slik kunne den bare ha fortsatt å leve sitt halv-mytologiske liv. Men Hamarfestivalen 1981 – mot rus var ingen fiksjon, men derimot en reell og levende festival. Sjøl om den til tider trengte både hjerte- og lungeredning. Boken inneholder over 200 bilder. Alle artister som spilte har fått en kort biografi, samt line-ups og settlister som redaktøren har klart å innhente. Dette, i tillegg til historien om festivalen og minner fra enkelte som deltok, gjør at boken trolig er den første i sin sjanger: en komplett fortelling om én legendarisk festival. «Boken er et seriøst forsøk på å løfte festivalen ut av mytene og inn i virkeligheten, noe den virkelig har fortjent», heter det i pressemeldingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke