15. des
«JULEOPERA»: Hamar domkor med gjester framfører Händels Messias.
 
Händels Messias
Hamar domkor framfører Georg Friedrich Händels «Messias» i Hamar domkirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 12.des.2015 04.00
Oppdatert: 12.des.2015 03.59

I den anledning har domkoret fått med seg barokkspesialistene i ensemblet Barokkanerne og sangsolistene Magnhild Korsvik (sopran), Anne-Carolyn Schlüter (alt), Erlend Tvinnereim (tenor) og Magne Fremmerlid (bass). Konsertens dirigent er domkantor Trond Våge.

Händel vant sitt ry som operakomponist, i England, og det var operaene som utgjorde hans økonomiske fundament. Selv om «Messias» ikke er operatisk i den forstand at det er knyttet særskilte personer til handlingen, slik som i Bachs pasjoner og kantater. Det er et oratorium basert på tekster hentet fra den engelskspråklige «King James’ Bible» og «Salmenes bok» fra den engelskspråklige «Book of common prayer».

«Händel komponerte «Messias» på 24 dager, en utrolig prestasjon, men slik var Händel som komponist. Det kunne gå lange tider uten at han skrev en eneste note, og så kom det perioder med voldsom, fortettet kreativitet. Partituret er på 254 sider, men med bemerkelsesverdig få feilskrivinger. Dette med at han låste seg inn på arbeidsrommet for å få fred fra kreditorer er omstridt, og hører vel med til noe av mytologien rundt verket. Men Händel reviderte «Messias» og skrev til nye arier fram til sin død i 1754», skriver kormedlem, komponist, musiker og lektor ved Høgskolen i Hedmark. Bjørn Sverre Kristensen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke