7. des
BUTIKKER: Etableringen av butikkmuseet i Kvennstugua var starten til Jan Arne Bergs forfatterskap om butikkhistorien i Stange.
 
«Handelssteder i Stange»
Stange historielag lanserer butikkboka fra Stange, bind 1 på Kjonerud i Ottestad mandag klokka 19.00.

Publisert: 19.nov.2012 04.13
Oppdatert: -
Boka er skrevet av Jan Arne Berg og har tittelen «Handelssteder i Stange» med undertittel «Posten - Jernbanen- Telefonen».
I 2007 skrev Jan Arne en bok om handelssteder i gamle Romedal kommune. Denne ble utgitt av Vallset kulturstier. Som en oppfølger av denne gikk han løs på «gamle» Stange og nå med Stange historielag som utgiver.
I dette første bindet har han tatt for seg butikkene i Ottestad, Bekkelaget, Sandvika, Tangen, Espa og Strandlykkja.
En generell historie om disse stedene samt historien om post, bank, telefon og jernbane har også fått plass i boka. Handelsstedene er fulgt fram til dags dato.
Det er en omfangsrik utgivelse på nesten 400 sider, med mange fotografier og illustrasjoner både fra gammel tid og av nyere dato.
Her finnes en mengde historiske fakta sammen med pussige og morsomme historier som opplevdes.
Jan Arne Berg er av gammel handelsmannsslekt, og har opplevd krambua både bak og foran disken, med hva dette førte med seg for en guttunge med lange ører.
Berg er også leder av Vallset Trekkspellag og sentral i Vallset Kulturstier og Væilsetrevyens «Du store væla, sett fra Gat`n».
Neste bind av butikkboka vil omhandle Stangebyen med Vestbygda.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke