10. des
FØRSTE LEDER: Arve Stensrud var lagets første leder. Bildet er fra stiftelsesåret 1986.
 
Hedmark Forfatterlag 30 år
Hedmark forfatterlag har 30-årsjubileum, og det markeres med et åpent jubileumsarrangement i andre etasje i Røhnesalen ved Tante Gerda kafé i Strandgata 35 lørdag klokka 16.00.

Publisert: 28.apr.2016 04.00
Oppdatert: 28.apr.2016 03.59

Her får publikum møte et knippe av forfatterlagets forfattere, og det blir kort om oppstarten og de første fem åra ved Britt Karin Larsen og Frank Eriksen.

Terje Amundsen gir en kort oversikt over jubilantens historie, og det blir framføring av dikt og kortprosa ved Britt Karin Larsen, Frank Eriksen, Knut Faldbakken, Terje Amundsen, Sven R. Gjems, Rise Grønoset, Terje Tønnesen, Ted Martin Granlund, Trond Vidar Vedum, samt lagets leder de siste 12 årene, Oddvar Karvainen Øieren, som også leder programmet lørdag.

I tillegg blir det tid til en uformell prat med forfatterne etterpå og boksignering og kjøp av bøker og ordbilder.

Hedmark Forfatterlag ble stiftet i Hamar i slutten av april 1986. Derfor legges 30-årsmarkeringen til byen.

– Det er Britt Karin Larsen og jeg som har vært en slags sammenheng i dette laget. Vi var på stiftelsesmøtet, og det var stor glød den gangen, blant annet med store bokdager. Laget ble etablert i kjølvannet av utgivelsen «Hedmark forteller» som Arve Stensrud var redaktør for. Han ble da også den første lederen i laget, forteller forfatter Frank Eriksen, som kaller sitt kåseri «Tilblivelsen av Hedmark Forfatterlag og litt til».

Arrangementet er åpent for alle interesserte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke