16. des
FRA STORTINGET: Bent Høie (H), Kari Kjønaas Kjos (Frp) og Thomas Brein (Ap).
 
Helseduell
Hamar Debattforum har åpent folkemøte på Gregers tirsdag klokka 18.00. Kveldens tema er «hvordan bli kvitt helsekøene», og til møtet kommer tre av medlemmene i Stortingets Helse- og sosialkomité.

Publisert: 28.jan.2013 04.13
Oppdatert: -
- Helsepolitikk kan bli et av de helt avgjørende temaene i årets valgkamp, og vi tror velgerne vil merke seg hvilke partiet som kan bli den beste garantisten for å gjøre noe med de lange helsekøene, sier forumets leder, Bjørn Kristen Ørbæk, som har invitert de politiske partiene på Stortinget til å legge fram sine helsepolitiske løsninger og svare på spørsmål.
Representantene fra Stortingets Helse- og sosialkomité er komiteens leder og nestleder i Høyre, Bent Høie, andre nestleder i komiteen Thomas Breen fra Arbeiderpartiet og komitémedlem Kari Kjønaas Kjos fra Fremskrittspartiet.
I tillegg kommer tredjekandidat på Stortingslisten for Hedmark, Inger Noer, fra Venstre og andrekandidat på SVs liste i Oslo, Frøydis Elisabeth Sund.
Kveldens ordstyrer er tidligere redaktør av Morgenbladet og tidsskriftet Legekunsten, Anne Beth Moslet.
- Når vi vet at utviklingen har gjort det mulig å behandle de aller fleste sykdommer poliklinisk, og når vi også vet at 220.000 av 250.000 i dagens helsekø venter på poliklinisk behandling, vil vi også be helsepolitikerne si noe om i hvilken grad denne nye medisinske virkeligheten kan åpne vegen for nye organisatoriske løsninger for å redusere helsekøene innen spesialisthelsetjenesten, sier Ørbæk.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke