10. des
 
Helstekt ytrefilet
Marinert ytrefilet av svin i løvtynne skiver smaker utrolig godt sammen med knasende sprø wokgrønnsaker og en fyldig woksaus. God mat med god samvittighet!

0
Publisert: 27.apr.2015 04.00
Oppdatert: 27.apr.2015 04.00

Marinade:

2 stk sitrongress

1 stk finhakket rød chili (uten frø)

1 ts finhakket frisk ingefær

1 båt finhakket hvitløk

saft av 1⁄2 stk sitron

1⁄2 dl olje

Woksaus:

3 ss søt soyasaus (kecap manis)

3 ss østerssaus (oyster sauce)

saft av 1 stk lime

1⁄2 stk finhakket rød chili (uten frø)

1 ts revet frisk ingefær

Wokgrønnsaker:

1 stk grønn squash

1 1⁄2 stk rødløk i tynne båter

1 stk finhakket rød chili

250 g østerssopp

4 stk vårløk i tynne skiver

2 ss olje til steking

1 stk granateple

4 ss grovhakket frisk koriander

Slik gjør du:

1. Start med marinaden. Bank sitrongresset lett med baksiden av en kniv slik at smaken frigjøres, hakk det grovt. Bland sitrongresset med resten av ingrediensene til marinaden. Legg fileten i en dobbel pose, hell over marinaden og knyt posen sammen. Mariner fileten i minimum 1 time (gjerne over natten).

2. Ta fileten ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den i en varm stekepanne med olje. Legg fileten i en ildfast form og stikk et steketermometer i den tykkeste delen. Stek på 125 °C til kjernetemperaturen viser 70 °C. La fileten hvile i minimum 10 minutter før den skjæres i løvtynne skiver.

3. Bland sammen ingredienser til woksausen og sett til side.

4. Wok grønnsakene rask i en wok eller en stekepanne med olje til de er knapt møre. Dryss over granateple og pynt med hakket koriander.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke