11. des
HIPHOP: Silvana Imam (bildet) og hiphop-kometen Izabell, borger for hiphopbonanza i Hamar lørdag.
 
Hiphopbonanza
Den hardtslående, lesbiske, feministiske, anti-nazistiske og svenske hiphopartisten Silvana Imam har tatt hjemlandet med storm med sine kontroversielle tekster. Nå er hun ute med sitt debutalbum, og lørdag klokka 19.00 entrer hun Klubbscene Rolf Jacobsen i Hamar kulturhus.

Publisert: 06.apr.2016 04.00
Oppdatert: 06.apr.2016 04.00

«Med hiphop-kometen Izabell på scenen samme kveld blir dette et hiphopbonanza du sent vil glemme», heter det i pressemeldingen.

Med en kommunistfar fra Syria og en Litauisk mor som var politisk engasjert, ble naturlig nok politikk en stor del av Silvana Imams oppvekst. Å mikse sjangre og å legge til politisk bevisste tekster til beats ble en helt ny måte for Silvana å se musikken og verden på. I 2014 slapp hun sin første EP «När Du Ser Mig-Se Dig». Gaffa Sverige skrev følgende: «Dette er et album av ord skrevet i affekt, med avgudsdyrkelse og politikk ispedd i tekster som tar seg selv veldig alvorlig. Ingen poet har tidligere beskrevet verden med den samme skarpheten og kontrollert sinne som Silvana.»

Izabell er nylig kåret til Norges beste kvinnelige raper av NRK P3. Hun leverer melodisk hiphop, tilbakelente flow og basstunge beats. For et år siden debuterte den 24-årige Stavanger-kvinnen med singelen «Ka vet du», og i høst kom EP-en «Honning & Aske» og singelen «Bæd».

Dansegruppa Kingwings som også sto også på plakaten har meldt forfall.

Men skal man tro pressemeldingen, står Silvana og Izabell stødige på scenen på egne bein.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke