10. des
HOVEDROLLE: Lars Erik Holter.
 
«Historien om Halvor Hoel»

Publisert: 27.jul.2016 04.00
Oppdatert: 27.jul.2016 04.00

Nes Friteater har urpremière på «Historien om Halvor Hoel» i prydhagen på Hoel Gård torsdag klokka 21.00. I fjor var det 200 år siden storbonden Halvor Hoel (1766–1852) fra Hoel Gård på Nes ble valgt som representant fra Hedemarkens Amt til Norges første ordinære Storting. Men da han møtte fram for å ta sete i nasjonalforsamlinga, hadde flere snakket med hverandre på forhånd. De mente at «Nasjonalforsamlingen ville vanæres ved at opptage en sådan karl i sit skjød». Og dermed har man utgangspunkt for en historie. Livet til Halvor Hoel inneholder nemlig de fleste ingredienser, både krim, storpolitikk og en porsjon kjærlighet. Teaterstykket spilles på Halvor Hoels egne «hjemmebane», Hoel gård. Der er Aud Kolltveit som har skrevet stykket og Herman Bernhoft har regien. Musikken er ved Peter Winther, som tar utgangspunkt i Hoels egne komposisjoner og gjør dem til en del av forestillingen. Hovedrollen spilles av Lars Erik Holter som skal spille den aldrende Halvor Hoel, Knut Erik Engemoen spiller den unge Halvor Hoel og Ågot Sendstad tjenestejenta Guri. I tillegg står mange skuespillere fra Nes Friteater på scenen. Etter urpremièren er det forestillinger fredag og søndag, samt hver dag unntatt lørdag i neste uke. Alle forestillinger begynner klokka 21.00.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke