6. des
KÅSERI: Per-Øivind Sandberg.
 
Historien om Martodden

Publisert: 04.apr.2016 04.00
Oppdatert: 04.apr.2016 03.59

Tirsdag klokka 19.00 møtes «Nabolaget» igjen på Brødrene Jacobsens vinbar i Kirkegata 3 for en ny runde med musikk, dikt, forfriskninger og fokus på kjente steder i Hamar og Hamar-historie. Tema denne gangen er «Historien om Martodden» og som vanlig er det tidligere statsarkivar Per-Øivind Sandberg som forteller. Boligområdet Martodden innebefatter grovt sett området fra tidligere Biltilsynet og Storhamar videregående skole og helt bort til Narmo Betongfabrikk og Torps legesenter. Tidligere var området preget av industri og produksjonsbedrifter mens Hamar kommunes nye områdeplan har lagt til rette for en omforming av området til et stort antall nye boliger både i form av eneboliger, rekkehus og blokker. I tidligere tider ble Martodden benyttet til helt andre formål og denne meget spesielle og dystre Hamar-historien vil Sandberg fortelle mere om. Det blir også korte underholdningsinnslag utover kvelden, både musikalsk og verbalt. Og dersom noen ønsker å bidra med noe kulturelt, er det anledning til det. Det er åpent for alle interesserte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke