6. des
Fødsel: Her fødte samekvinna ei lita datter i 1895
 
Høstdalsdagene med turer
Alvdal Turforening inviterer til tur lørdag i forbindelsen med Høstdalsdagene. Søndag blir også historielaget med og de tar turen til et ugjestmildt fødested.

0
Publisert: 01.aug.2014 04.00
Oppdatert: 01.aug.2014 03.59

Hobbygeolog Bjørn Abelset har hytte i Høstdalen og snakker mer enn gjerne om ulike geologiske fenomener som turgåerne kan se med egne øyne. Turen starter fra Langsetra i Alvdal.

Søndag vil Leif Braseth vise det ugjestmilde stedet hvor samekvinna Ane Sofie Nordfjell fødte ei lita jente i juni 1985. Hun tok seg så fram til Øiansetra på Småbakkan innerst i Einunndalen. Der fikk hun hjelp, før hun vandret videre til Kvikne. Til denne turen er det felles avreise fra Steia eller oppmøte ved Bekkelegeret.

Høstdalsdagene byr på mye mer. Ved Langsetra er det blant annet salg av brukshåndverk i mange ulike teknikker, Selvsagt sørger budeiene for god servering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke