14. des
 
Human-Etisk Forum
Med «Den sekulære humanismens forhold til menneskerettighetene» som tema, arrangerer Human-Etisk Forbund, Hamar og Omegn lokallag «Human-Etisk Forum» lørdag formiddag.

Publisert: 02.feb.2012 04.12
Oppdatert: -
Med «Den sekulære humanismens forhold til menneskerettighetene» som tema, arrangerer Human-Etisk Forbund, Hamar og Omegn lokallag «Human-Etisk Forum» lørdag formiddag.
Stedet er forbundets lokaler i Grønnegata 63 (inngang Seminargata) i Hamar, og tidspunktet er lørdag klokka 12.00-15.00.
Dagens gjesteforeleser er Lars Gule, filosof og samfunnsdebattant, og tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund.
Gule tar for seg hvilket forhold den sekulære humanismen har til menneskerettighetene.
Han stiller spørsmål om menneskerettighetene er universelle, ser på forholdet mellom menneskerettigheter og religion, og om menneskerettighetene er uproblematiske.
Det blir foredrag, diskusjon og bevertning, og møtet er åpent for alle.
Hvis deltakelsen blir for stor for forbundets lokaler, flyttes arrangementet umiddelbart til lærerhøgskolen. Men oppmøte blir i lokalene i Grønnegata. Møt presis.
Forumet holdes som et temamøte og er en del av en møteserie som behandler en rekke temaer knyttet til humanetikk og livssynsspørsmål.
Neste forum blir torsdag 16. februar når tidligere katolsk prest Rudi Kessel belyser temaet «Hva skal vi med religion»?
Kessel har nylig utgitt en bok der han forteller om sin tvil og tro og drøfter religionens plass i samfunnet. Samme dag holder lokallaget årsmøte.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke