12. des
JORDHUMLE: Med stor pollenklump.
 
Humlekurs

Publisert: 18.mai.2015 04.00
Oppdatert: 18.mai.2015 04.00

Foreningen La Humla Suse og Hamar Naturskole holder kurs om humler i Hamar Naturskole i Aluvegen 42 tirsdag klokka 09.00-15.30. Kurset er praktisk rettet, og de beste humleekspertene i landet vil bidra med kunnskap, mens foreningen stiller med instruktører. I utgangspunktet er kurset rettet mot førskolelærere, men er også relevant for andre interesserte. Dagen starter inne med informasjon klokka 09.00. Det blir litt om humlers forekomst og biologi/økologi og humler i Norge og Hedmark. Tre sentrale spørsmål er hvorfor humlene er viktige for mennesker og natur, hva truer humlene, og hvordan kan man hjelpe dem? Det blir tid til å stille spørsmål til veileder og diskutere muligheter for humleundervisning på skolene. Og ikke minst – hvordan fange og håndtere en humle? Utendørsdelen starter klokka 12.30 med generell informasjon om humleøkologi: Hvor finner humlene mat, og hva spiser de? Ulike blomster og lange/korte humletunger. Hvorfor er det humler akkurat her? Hvor finner man humlenes bol? Prinsipper angående humlekassen. Det blir humlefangst, fotografering av humler og artsbestemmelse. Klokka 14.30 er det tid for oppsummering og evaluering. Ta gjerne med egen håv, samleglass, lupe, digital- eller mobilkamera, humlebok, tegneark og fargeblyanter i svart, gult, rødt og brunt. Kontakt Adrian Rasmussen i La Humla Suse for mer informasjon. Han tar også imot påmeldinger, men det er bare å møte opp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke