10. des
AGILITY: Hunden hopper elegant gjennom en ring.
 
Hundefestival
Valpeshow, hundeutstilling, agility, lydighet og rallylyidghet, med andre ord snakker vi om hundekonkurranser i mange ulike former. Og det med noen av landets beste utøvere!

0
Publisert: 21.aug.2014 04.00
Oppdatert: 21.aug.2014 03.59

Hamar Hundefestival starter fredag ettermiddag med valpeshow. Valper, uansett rase, er utrolig morsomme og søte. Litt senere på kvelden blir det kanskje satt ny verdensrekord i Strandgateparken. I alle fall skal agilityhundene med fører få til flest mulig feilfrie runder i løpet av fem minutter. Greier de å slå den forrige rekorden kommer de i Guiness rekordbok. Det blir spennende. Agility er å passere hindrene korrekt og i riktig rekkefølge.

Utstillingen, som riktignok er uoffisiell, har med mange hunder, raser du kanskje før aldri har sett. I alle fall får du se hunder som blir skikkelig «stylet».

Rallylydighet er det ikke så mange som har hørt om. I den konkurranser er det ikke nok at du får hunden til å sitte, gå pent, eller bli liggende igjen. Høyre sving, venstre sving, spiral, fri 90 grader og sidesteg er noe av det hunden raskt skal oppfatte. Og når rally er med i bildet skal det vel gjøres kanskje kjapt, uten nøling fra hundens side. Der tror jeg mange hundeeiere kan få tips til hva de kan trene med egen hund. Det heter jo at det er like viktig for hunden å få mental trening som fysisk trening! Det blir også konkurranser i vanlig lydighet og agility.

Norsk Kennel Klub (NKK), Hamar og omegn Hundeklubb og Gjøvik Hundeklubb er sammen om festivalen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke