12. des
GARNFARGING: Ved Anne Messenlien.
 
Husflidsmesse på Lalumsvangen setermuseum

Publisert: 16.jul.2015 04.00
Oppdatert: 16.jul.2015 04.00

Lalumsvangen setermuseum i Stange allmenning er åpent torsdag-søndag klokka 11.00-17.00, og denne helgen blir det husflidsmesse med mange utstillere og salg av håndarbeid som strikkede votter og sokker, sydde duker, forklær, grytekluter, keramikkugler, malerier, kniver, belter og tresaker med mer. Messen byr også på saueskinnssying og nålebinding. Lørdag blir det farging av garn ved elva, og søndag er det salg av pultost og egg. Det bakes flatbrød begge dager, og i år blir det også salg av jordbær. På setervollen er det kalver, sauer, kaniner, høner og en stolt hanefar til glede særlig for de yngste gjestene. Rømmegrøt, kaffe og vafler serveres hver dag. Museet er et fint utgangspunkt for turer langs merkede stier. Det finnes blant annet kullmiler og dyregraver, samt finneboplass og andre kultur- og fortidsminner langs stiene. Lalumsvangen ble tatt i bruk som seter i 1666 og seterdriften pågikk til 1949. Lalumsvangen finner du mellom E6 og fylkesveg 24. Atkomst fra stangesiden er å ta av fra E6 i krysset ved Skaberud hvor det er skiltet til Lalumsvangen via Weensvangen næringsområde og videre innover allmenningen til Lalumsvangen. Fra fylkesveg 24 er det skiltet fra Rasen. Det er også merket fra fylkesveg 228 mellom Bruvoll og Strandlykkja ved Trautskogen. Det er bilveg helt fram, og setra er tilgjengelig for rullestolbrukere og barnevogner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke