16. des
 
Hvem bryr seg om de andre?

Publisert: 22.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Du kan møte Margreth Olin ansikt til ansikt på Stange bibliotek mandag. Da viser biblioteket den nyeste filmen hennes «De andre» klokka 17.30. Filmen følges opp av en samtale med filmskaperen ledet av Jonas Jeremiassen Tomter, og vil kretse rundt hvordan Norge behandler folk som er på flukt. Kunne du ha levd med tanken om at når du ble 18 år ville landet du har vokst opp i sende deg ut … tilbake til noe du har flyktet fra? Margreth Olin lager filmer det er umulig å stille seg likegyldig til. Hun er en tydelig og markant stemme som alltid taler de svakes sak. Denne gangen viser hun oss livet til unge, enslige asylsøkerne. Dette er ungdom som får bo i Norge fram til de blir myndige og kan vente å bli transportert ut av landet når de runder 18 år. Margreth Olin (født 16. april 1970 på Stranda) er en norsk filmregissør og manusforfatter. Hun har utdannelse fra Universitetet i Bergen og Høgskulen i Volda. Margreth Olin debuterte som dokumentarfilmskaper i 1995. Stange bibliotek og Stange kulturskole står bak arrangementet som er støttet av Fritt ord, og er del av serien «Ansikt til ansikt». Tidligere har Linnéa Myhre, Cornelius Jakhelln, Ulrik Imtiaz Rolfsen og Tomas «Håkki» Eriksson gjestet biblioteket i samme serie.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke