10. des
MØT: Lars Gule.
 
Hvorfor blir noen ekstremister?

Publisert: 10.nov.2014 04.00
Oppdatert: 10.nov.2014 03.59

Flerkulturelt forum ved Høgskolen i Hedmark har invitert forsker Lars Gule til for å snakke om ekstremisme og ekstremisering under vignetten «Hvorfor noen blir ekstremister»? Møtet holdes i auditorium 4 ved Høgskolen i Hamar mandag klokka 18.00, og det er åpent for alle. Den politiske ledelsen i Hamar kommune er også invitert sett i lys av at temaet blir mer og mer aktuelt. Lars Gule (født 24. juni 1955 i Oslo) er forsker, filosof og samfunnsdebattant. Han er førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Gule ble kjent for en større offentlighet i 1977 da han ble arrestert i Beirut med sprengstoff i bagasjen. Fra juli 2000 til desember 2005 var han generalsekretær i Human-Etisk Forbund. Etter terrorangrepene i Norge 22. juli 2011 har Gule blitt intervjuet og referert av både norske og internasjonale medier, som kommentator om terror og flerkulturelle spørsmål, og fordi han har «diskutert» med Anders Behring Breivik på nettstedet Document.no. I 2011 og 2012 fikk han stipendmidler fra Faglitterært fond for å skrive om ekstremisme etter 22. juli-hendelsene (såkalte 22. juli-stipend), I mars 2012 forelå boka «Ekstremismens kjennetegn - Ansvar og motsvar» som beskriver ulike former for ekstremisme og diskuterer ytringsfrihet og ytringsansvar. Lars Gule har i tillegg gitt ut og bidratt til en rekke bøker med blant annet ekstremisme, toleranse, humanisme, religion og politikk som tema.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke