9. des
JUBILANT: Leif Solberg hylles med jubileumskonsert i Hamar domkirke.
 
Hyller Leif Solberg
I anledning av organist og komponist Leif Solbergs 100-årsdag 18. november i fjor, blir det jubileumskonsert i Hamar domkirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 17.jan.2015 04.00
Oppdatert: 17.jan.2015 03.59

I konserten framføres blant annet «Missa Brevis» for kor, og for anledningen er det satt sammen et solistensemble med Magnhild Korsvik, Guro Hjemli, Anette Solberg, Marthe Werring Holmern, Tone Østli, Heidi Granlund, Anna Gunnarsson og Karin Andreassen, alle kjente solister i vårt distrikt.

Solbergs fiolinsonate framføres av Mons Michael Thommessen (fiolin) og Andreas Løken Taklo (piano). Blant Solbergs orgelverker spiller domkantor Trond Våge «Introduksjon» og «Passacaglia», samt fantasi over «Se solens skjønne lys og prakt».Leif Solberg virket som organist i Lillehammer kirke i 44 år, og var særlig aktiv som komponist i unge år. Han komponerte mest for orgel, men laget også kormusikk og kammermusikk, samt en symfoni.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke