14. des
STJERNELAG: The Greens.
 
Hyllest til Peter Greens Fleetwood Mac

Publisert: 25.mai.2016 04.04
Oppdatert: 25.mai.2016 04.04

Hamar Bluesklubb inviterer til hyllestkonsert til Peter Greens Fleetwood Mac med coverbandet The Greens på Gregers lørdag klokka 21.00. På slutten av 60-tallet skjedde det en forandring i norsk populærmusikkhistorie. I et blomstrende miljø av coverband dukket det opp noen få idealister som begynte å lage egne låter. To av bandene som utmerket seg var Junipher Greene og Ruphus. Begge har gått inn i historien som flaggskip innen 70-tallets progrock. Nå, 40 år senere, går medlemmer sammen for å hedre en av sine store inspirasjonskilder – Fleetwood Mac. Dette britiske bandet utmerket seg ved å ivareta den amerikanske bluestradisjonen på slutten av 60-tallet. Med sin meget begavede gitarist, låtskriver og vokalist Peter Green ble de et av verdens mest populære bluesband. Peter Green ble offer for dopkulturen som gjennomsyret bransjen på denne tiden. Han opptrådte for siste gang med Fleetwood Mac 28. mai 1970 og vendte deretter ryggen til hele musikkbransjen. The Greens har plukket ut rundt 25 perler fra Fleetwood Macs tidlige repertoar. Bandet består av Freddy Dahl (gitar og vokal) (Junipher Greene), Kjell B. Larsen, (gitar og vokal) (Ruphus), Øivind Vilbo (bass) (Junipher Greene) og Tore Wildhauer (trommer) (Norsk Utflukt).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke