17. nov
musiker Anders Lillebo
 
I Hedmarks skoger

0
Publisert: 08.jun.2015 04:00
Oppdatert: 08.jun.2015 04:00

I dag blir det konsert på Brøttum bo- og aktivitetssenter og Ringsaker bo- og aktivitetssenter. «I Hedmarks skoger» er en folkemusikkturné med tre av Hedmarks fremste unge folkemusikere: Sigrid Stubsveen, fele, Ole Nilsen, trekkspill og Anders Lillebo, trøorgel. Konseptet er rettet mot et eldre publikum i Hedmark fylke. Turneen vil foregå i tidsrommet 7.–21. juni og består av 15 konserter i de ulike kommunene. Turneen vil til slutt kulminere i en konsert under Volumfestivalen 2015 som holdes i Elverum 20. juni.

Konserten som har en varighet på ca. 40–45 minutter består først og fram av musikk, men bindes sammen av tekstutdrag framført av musikerne selv. Utøverne legger også opp til samtale med publikum i etterkant av konserten, der de eldre får mulighet til å dele sine historier fra skogen.

Hedmark er kanskje mest kjent for å være et skogfylke og naturlig nok er mye av folkemusikken inspirert av nettopp skogen. Musikerne har fått mulighet til å bruke et eldre, lite brukt materiale som gjennom flere hundre år har vært en del av Hedmarks identitet.

Konserten er et ledd i Volumfestivalens samarbeid med fylkesbiblioteket om en skrivekonkurranse, der Hedmarkinger kan sende inn tekster inspirert av titlene: « I Hedmarks skoger». Utvalgte tekster vil bli presentert i løpet av konserten, både som fortalte anekdoter og tonesatte sanger.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke