9. des
formidler onsdager og lørdager: Tor Simonsen Foto: Arnfinn Johnsen
 
I Nasjonalmuseets blindsone

0
Publisert: 12.jan.2016 04.00
Oppdatert: 12.jan.2016 03.59

Tor Simonsen utfordrer publikums gjengse oppfatning av hva som er kunst. Han vil gi publikum et dypdykk i Nasjonalmuseets vandreutstilling: «I Nasjonalmuseets blindsone»- en utstilling som åpner i Hamar Kulturhus i kveld klokka 18.00. Gjennom video, websider, rekvisitter og trykket materiale gir utstillingen et aktuelt og informativt innblikk i sosialt engasjert kunst. Kunstneren bruker sin kreativitet i kombinasjon med et sterkt samfunnsengasjement.

Utstillingen introduserer publikum til meningsfulle aksjoner og prosesser, og inviterer til refleksjon og handling om kunstnerens rolle og kunstens funksjon i samfunnet. Utstilling utfordrer også hva som er offentlige kunstinstitusjoners ansvarsområde.

Simonsen er utdannet i de fleste estetiske disipliner og har gjennom drøyt 30 år hatt ansvaret for mer enn 100 utstillinger, offentlige utsmykkinger, kunstneriske produksjoner og workshops med anerkjente kunstnere, norske og utenlandske.

-Denne utstillingen grenser nesten til ren politisk aktivisme, der estetikk kommer i andre rekke. En utstilling til refleksjon og ettertanke sier Henriette Enger, utstillingsprodusent ved Hamar Kulturhus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke