7. des
LYSBILDEKÅSERI: Thor Heyerdahl jr.
 
I og utenfor min fars fotspor
Thor Heyerdahl junior kommer for å holde lysbildekåseri når Sons of Norway Hamar lodge møtes på Norsk Utvandrermuseum mandag klokka 19.00.

Publisert: 10.mar.2014 04.13
Oppdatert: -
Tema for kåseriet er «I og utenfor min fars fotspor og litt om min rolle i Kon Tiki-filmen».
Thor Heyerdahl jr. er Thor Heyerdahls (1914-2002) eldste sønn. Han vokste opp i Little Norway under krigen.
Heyerdahl er havforsker og styreleder ved Kon Tiki Museet. Han samarbeidet nært med sin far, og deltok på flere av farens ekspedisjoner, blant annet til Påskeøya i 1955.
I lysbildekåseriet gir han en kavalkade over Thor Heyerdahls liv, og en karakteristikk av ham som forsker, kunstner, formidler, fredsaktivist, miljøverner og familiemann.
Det begynner med oppholdet på sydhavsøya Fatu Hiva fra 1937, der Thor Heyerdahl med sin kone Liv forsøkte å forlate sivilisasjonen og vende tilbake til naturen. Under oppholdet der fattet han interesse for polynesiernes opprinnelse.
Resten av livet viet han sin arbeidskraft til å påvise forhistorisk kontakt over alle verdenshav. Like viktig for ham ble det etter hvert å demonstrere hvordan det var mulig å samarbeide på tvers av nasjonalitet, politikk, religion og etnisitet.
Hans engasjement for vårt globale miljø opptok ham også sterkt.
Thor Heyerdahl jr. vil også snakke litt om den Oscar-nominerte filmen Kon Tiki og hans rolle rundt den. Det er åpent for alle.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke