6. des
FOREDRAG: Ivar Anders Iversen.
 
«Inntrengerne»

Publisert: 17.okt.2014 04.00
Oppdatert: 17.okt.2014 05.17

«Inntrengerne» vises i Teater Innlandet scene, Hamar kulturhus søndag klokka 20.00 med innledende foredrag klokka 19.00. Stykket er Teater Innlandets storsatsing i høst, hvor vi møter en Afghanistan-veteran, hans kone og en afghansk tolk. Stykket fokuserer på de menneskelige kostnadene ved å delta i krigshandlinger, og kjente problemstillinger i et parforhold. Foredraget «Krig: To reiser til Afghanistan» ved Ivar Anders Iversen holdes i Pauline Hall multisal. I 2002 arrangerte det norske forsvaret den første presseturen til Afghanistan, der reisedeltakerne kunne vandre fritt omkring uten vakthold. Ti år senere ble den siste presseturen arrangert, men da fikk ikke journalistene slippe ut av militærleiren. Ivar Anders Iversen fra Ottestad var med på begge turene, som utenriksjournalist og senere utenriksredaktør i Dagsavisen. Han er nå redaksjonssjef i Morgenbladet. I tillegg vises fotoutstillingen «Håp» med fotografier tatt av afghanske barn. «Inntrengerne» vises også i kulturhuset neste søndag og i siste forestilling 28. oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke