14. des
NOWRUZFEIRING: En multikulturell møteplass.
 
Internasjonal Nowruz

Publisert: 16.mar.2013 04.13
Oppdatert: -
Søndag klokka 12.00-17.00 innbyr Glomdalsmuseet til Internasjonal Nowruz. Nowruz betyr «ny dag» og er en nyttårstradisjon som feires av 300 millioner mennesker over hele verden. Tradisjonen skriver seg 3.000 år tilbake i områdene rundt Svartehavet, Kaukasus, Sentral-Asia, Midtøsten, og Balkan. I kulturinnslagene møter vi blant andre Hamid Heydari fra Iran, Zakir Haidary fra Afghanistan, og oppvisning av tradisjonell kurdisk dans. I tillegg blir det åpen scene der alt kan skje. Publikum inviteres til å dele en sang, musikk, dans eller tale med fellesskapet. Arrangementet er et samarbeid mellom Iransk kunst- og kulturforening, Afghansk kulturforening, Kurdisk kulturforening i Hedmark og Glomdalsmuseet. Programmet for dagen er som følger: Ankomst klokka 12.00. Velkomst og hilsen fra foreningene med kurdiske, iranske, og afghanske kulturinnslag og felles dans klokka 12.30.
Hilsen ved ordfører i Elverum Erik Hanstad klokka 13.30. Smaksprøver av kurdisk, iransk og afghansk mat fra klokka 13.45. Kurdiske, iranske og afghanske kulturinnslag og felles dans klokka 14.00. Åpen scene klokka 15.00. Dagen avrundes klokka 16.00. Markeringen er åpen for alle. Det er ingen dresskode, men det er vanlig å pynte seg for Nowruz markeringen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke