14. nov
KONSERT: Maria Gabriella Bassi (fiolin) og Giulia Buccarella (flygel) spiller italiensk barokkmusikk og operatoner i Teatersalen i Brumunddal søndag.
 
Italiensk barokk og opera
De italienske musikerne Maria Gabriella Bassi (klaver) og Giulia Buccarella (fiolin) spiller italiensk barokkmusikk og operatoner i Teatersalen søndag klokka 17.00 i regi av Ringsakeroperaen.

Publisert: 08.sep.2017 06:14
Oppdatert: 08.sep.2017 06:14

Konserten tar sikte på å feire italienske komponister og latinske, eksotiske stemninger, og konserten i Teatersalen er den eneste i Norden under deres europaturne.

På programmet står «Chaconne in g minor» av Tomaso Antonio Vitali, «Un mot á Paganini» av Gioachino Rossi, «Nessun dorma» av Giacomo Puccini, «Allegro sotenuto in F» av Mario Pilati, «Devil`s Trill Sonata» av Giuseppe Tartini, «Tango – Por una cabeza» av Carlos Gradel og Itzhak Perlman og «Tzigane – Consert Raphsody» av Maurice Ravel.

Maria Gabriella Bassi er pianoprofessor ved konservatoriet Nino Rota i Italia. Hennes konsertkarriere startet med en serie førstepremier i pianokonkurranser i Italia, og hennes konsertaktivitet preges av intens musikalitet og rikdom på raffinerte nyanser. Hun holder konserter både som solist og med orkestre i prestisjetunge konserthaller over hele verden.

Giulia Buccarella er fiolinprofessor ved musikkonservatoriet i Santa Cecilia i Roma, uteksaminert med topp resultater. Hun startet sine studier allerede som fireåring under sin onkel Claudio Buccarella, og ble professor kun 18 år gammel. Hun har en lang karriere som solist og kammermusiker, og spiller hvert år et stort antall konserter med flere av de mest betyningsfulle musikkselskaper verden har å by på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke