5. des
JUBILEUM: Ingeborg Refling Hagen.
 
«Jeg foretrekker lyset»

Publisert: 18.des.2015 04.00
Oppdatert: 18.des.2015 03.59

Fredag og lørdag markeres Ingeborg Refling Hagens 120-års fødselsdag i Stange. Feiringen åpner med litteraturkveld i Grevskapet i Stange bibliotek fredag klokka 19.00 i regi av Ingeborg Refling Hagen kulturhus – Fredheim. Under vignetten «Jeg foretrekker lyset» blir det tre foredrag om Refling Hagens forfatterskap. Petter Johan Moen tar for seg «Ingeborg Refling Hagens religionssyn», Jorunn Skjeggestad foredrar om romantrilogien «Tre døgn på Storskogen», mens Dagne Groven Myhren ser nærmere på lyrikeren Ingeborg Refling Hagen. I tillegg blir det kunstneriske innslag. I Tangen kirke er det 120-årsfeiring for Ingeborg Refling Hagens fødsel med konsert lørdag klokka 18.00 i samarbeid med Fredheim og Tangen menighetsråd. Ingeborg Nancy Refling Hagen ble født 19. desember 1895 på Tangen og døde 30. oktober 1989. Hun debuterte som forfatter i 1920, og i tiåret etter kom det en rekke romaner og novellelistiske fortellinger. I 1932 sto hun fram som lyriker med «Jeg vil hem att». Under andre verdenskrig gikk hun inn i motstandsbevegelsen og arbeidet med å gi ut illegale aviser. Ingeborg Refling Hagen er igså opphavet til Suttung-bevegelsen med utspring i hennes hjem Fredheim. Et resultat av dette arbeidet var Suttungteateret på Tangen. I 1967 ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og i 1975 mottok hun Norsk kulturråds ærespris. (Wikipedia).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke