11. des
VÅRKONSERT: Geirr Lystrup.
 
«Jeg velger meg april»

Publisert: 15.apr.2016 04.00
Oppdatert: 15.apr.2016 03.59

Geirr Lystrup framfører vårkonserten «Jeg velger med april» til inntekt for nytt orgel i Ringsaker kirke søndag klokka 18.00. Med på laget er også musikere fra Mjøsmusikk og kirkens organist, Roger Andreassen. Arbeidet med å finansiere et nytt orgel i Ringsaker kirke pågår kontinuerlig, og mange artister, sangere og musikere stiller opp for orgelsaken. En av disse er Geirr Lystrup som søndag kveld fyller den snart 900 år gamle basilikaen med sang og gitarspill. Fra sitt store repertoar avslutter han med sangen «Fløyta mi» som publikum får lære og framføre sammen med tekstforfatteren og komponisten i én og samme person. Fra kammerensemblet Mjøsmusikk kommer ensemblets to faste blåsere. Fløytisten Tori Erlien- Årva spiller «Andante C-dur» av Wolfgang Amadeus Mozart og «Pan» av Hamar-komponisten Sverre Bergh. Klarinettisten Morten K. Jota legger klang til noe av det vakreste som noensinne er komponert. Mellomsatsen fra Mozarts klarinettkonsert får gjerne tilhørere til å glemme tid og sted. De to treblåserne spiller en duett fra Franz Danzis «Sinfonia concertante B-dur» for fløyte, klarinett og orkester. Kirkens organist Roger Andreassen akkompagnerer på orgel og klaver i tillegg til å spille en innledende orgelsolo. Alle inntekter av konserten går uavkortet til orgelaksjonen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke