11. des
DAMPLOKOMOTIV: Produsert på Hamar Jernstøberi 1915.
 
Jernbanehistorisk dag

Publisert: 27.jan.2016 04.00
Oppdatert: 27.jan.2016 04.00

Norsk Jernbanemuseum arrangerer Jernbanehistorisk dag for sjette gang lørdag klokka 09.30-15.30 med registrering og servering av kaffe og kringle fra kl 09.15. Museet ønsker å sette fokus på norsk jernbanehistorie med faglige foredrag,okka og gjennomgangstemaet lørdag er fra jernbanens barndom i Norge. I år er det mulig å høre Johan Anton Wikander: «Sikkerheten i sentrum. Grunnleggende tankegang da vår første jernbane ble bygget», Erik W. Johansson: «Statsbanene, privatbanene - og Hovedbanen. Norsk Hoved-Jernbane som eksotisk og annerledes innslag i norsk jernbanevesen», Arve Nordsveen: «Hovedbanens betydning for passasjer og godsfrakt på Mjøsa 1852-1897, og konkurranseforholdet mellom Hovedbanen og de andre rederiene» og Ivar Jørgensen: «Designkontoret i NSB, oppgaver og prosjekter». På grunn av mulig begrensning i antall deltakere, må man forhåndspåmelde seg til Jernbanemuseet innen i dag, onsdag. Det er også mulig å bestille lunsj.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke