12. des
RINGSAKER KANTORI: Presenterer musikk av Bach, Hovland og Solberg.
 
Jesu, meine Freunde
Med mesterverk av Johann Sebastian Bach, Leif Solberg og Egil Hovland gir Ringsaker Kantori klassisk kirkemusikk fra barokk til nåtid til beste i Ringsaker kirke søndag klokka 19.00.

Publisert: 28.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
De 26 sangerne ledsages av Marius Flatby (kontrabass) og Roger Andreassen (kammerorgel). Torgeir Ziener er kantoriets dirigent og Anna Sundström Otervik er konsertens sangsolist.
Konsertens hovedverk, Bachs motett «Jesu, meine Freude», er skrevet for femstemmig kor, og er et variasjonsverk over en av de mest kjente salmer i den evangelisk-lutherske kirke. Med sitt polyfone anlegg og krevende melisser er dette sannsynligvis det mest krevende verk kantoriet har gitt seg i kast med.
Norsk kirkemusikks grand old man er lillehamringen Leif Solberg som fyller hundre år 18. november i år er invitert til konserten og vil overvære framføringen av hans «Missa brevis» for blandet kor. Roger Andreassen spiller orgelverket «Chaconne» fra komponistens yngre år.
Ingen norsk komponist har preget norsk musikk i det 20. århundre sterkere enn Fredrikstad-organisten Egil Hovland.
Han har skrevet alt fra kompliserte orkesterverk til enkle barnesalmer. Hovland gjestet Ringsaker kirke mange ganger som orgelsolist og akkompagnatør, og to av hans mest kjente motetter ble skrevet i Ringsaker i 1969 under Musica Sacras sommerkurs på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole med uroppføringer i Ringsaker kirke. I konserten framføres «Karin Boyes Aftonbön», motetten «Return, my Soul» og «Jubilate» for solo, kor og orgel.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke