12. des
PRØYSEN I FOKUS: «Jinter, å jinter, å hjertet mitt for dekk». Her ved Karoline Amb.
 
Jinter, å jinter ...
Ringsaker Bygdekvinnelag fyller 80 år, og inviterer til en uformell feiring søndag med gudstjeneste med kirkekaffe og kulturkafé under vignetten «Jinter, å jinter, å hjertet mitt før dekk!», med fokus på Alf Prøysen som også har jubileum i år.

Publisert: 14.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Dagen starter med gudstjeneste i Ringsaker kirke klokka 11.00 ved sogneprest Ole Amund Gillebo.
Kirkekaffen med «blåbærpæinnkaku» og kringle, kaffe og saft, serveres i Tingvang der unge talenter i entreprenørbedriften Dramaqueens AB fra ungdomsskolen dramatiserer «Teskjekjerringa på blåbærtur», mens Roger Andreassen forteller om kvinner som var organister i Ringsaker i tidligere tider.
Fra klokka 16.00 og utover ettermiddagen og kvelden er det kulturkafé på Tingvang med underholdning og servering.
Elever fra Kulturskolen opptrer med musikk og dans, Teskjekjerringa kommer på besøk i regi av Dramaqueens, og mannekengoppvisning med lokale klær fra 1934 til 2014 klokka 16.00.
Bygdeungdomslaget danser swing og ønskereprise med viser og stubber av Prøysen med skuespiller, Ingjerd Egeberg og de unge musikktalentene Maria Wiik og Hanna Koppang klokka 18.00.
Karoline Amb avrunder kvelden med Prøysenkonsert klokka 20.00.
Hele dagen er det demonstrasjoner av håndverk med kvinner fra lag og foreninger i Ringsaker, og barna kan veve på en fellesløper, som kanskje kan bli et produkt til å henge opp offentlig.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke