6. des
Hermann Kahan
 
Jøden Herman Kahan overlevde konsentrasjonsleir

Publisert: 16.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Herman Kahan er opptatt av å finne veger som bygger bro mellom kristne jøder, andre religioner og raser. Hatet og bitterheten har ikke fått dominere hans liv. Han kan mye mer enn å fortelle om sin grusomme historie.
Da de amerikanske soldatene skulle samle sammen alle likene etter frigjøringen så de en finger som leet seg. Det var fortsatt liv i den unge jødiske gutten. Jødene var jo en trussel for Det tredje riket. Han og hele hans familie skulle derfor utslettes. Den lille bevegelsen gjorde at gutten overlevde, mot alle odds. Han er fremdeles åndsfrisk og en meget ettertraktet foredragsholder i en alder av 87 år. I februar ble han utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden for sitt engasjement for toleranse og forståelse på tvers av religioner og raser. Torsdag klokka 18.00 kan du høre ham i Hamar Frikirke.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke