7. des
KONSERT: Cantarelle innleder jubileumssesongen i Ringsaker kirke søndag kveld.
 
Jubileumskonsert
Vokalensemblet Cantarelle fyller 20 år, og markerer innledningen av jubileumssesongen med jubileumskonsert i Ringsaker kirke søndag klokka 19.00.

Publisert: 15.sep.2017 06.21
Oppdatert: 15.sep.2017 06.21

Konserten er i sin helhet viet Maria-musikk, og hovedverket er «Magnificat» av den unge norske komponisten Kim André Arnesen. Jubileumsbesetningen består av sopranene Anna Sundström Otervik (musikalsk leder), Tone Hagen, Ina Årseth, Mari Stakston, Anne Kjersti Sæle, Kjersti Granlund og Randi F. Hertzberg og altene Lisbet H. Fauchald, Inger Christine Groseth, Hilde Granlund, Ruth Helen Nilsen, Anne Cathrine Nilsen og Therese Kringlebotn. Med i konserten er også Roger Andreassen på orgel og Mjøsmusikks strykere med konsertmester Stig Nilsson (fiolin), Ingrid Marie Haverstad (fiolin), Johannes Skyberg (bratsj), Kaja Aadne (cello) og Steinar Haugerud (kontrabass). Tusenvis av tilhørere har opplevd Cantarelle ved de årlige morgenkonsertene i Ringsaker kirke julaften, og koret ble startet i 1977 av Hilde Granlund etter oppfordring fra organist Roger Andreassen i lys av behovet for et vokalensemble til konsertene. Korets første musikalske leder var Gerd Tordsdatter Rindal, men Anna Sundström Otervik kom tidlig inn som instruktør og musikalsk leder. Cantarelle sto for den første nordeuropeiske framføringen av Giovanni Brunettis «Stabat Mater». Hilde Granlund digitaliserte de håndskrevne notene med god hjelp av Oddvar Eiksund og Olaf Aasen, og gjennom årene er det blitt 34 pasjonskonserter med framføring av verket.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke