10. des
PÅ TOKT: Med karéttoget trukket av lokomotiv nr. 17, «Caroline», også kjent som Klevfosmerra.
 
Jubileumstur med karéttoget
Søndag er det 20-års jubileumstur med Norges eldste veterantog når Jernbanemuseets karéttog kjører Hamar-Elverum tur retur.

Publisert: 23.sep.2016 04.00
Oppdatert: 23.sep.2016 04.00

Det er avgang fra Hamar stasjon klokka 10.30 med stopp på Løten klokka 11.00. Toget ankommer Elverum klokka 11.30 og returnerer klokka 13.30. Det blir ny stopp på Løten klokka 14.00-14.40, og klokka 15.05 er det ankomst på Hamar.

I Elverum møtes toget av korpsmusikk, Torsdagstreffen viser veterankjøretøy og Reidar Bakken fra Brumunddal demonstrerer dampmaskinen sin.

Det blir servering av jubileumskake og kaffe på Glommen selskapslokaler klokka 12.00, mens overingeniør og ansvarlig for restaureringen, Roar Stenersen, fortelle om toget og de 20 årene som har gått klokka 12.30.

På Løten er nærstasjonen åpen med kafé og utsalg.

Søndag 16. juni 1996 ble det nyrestaurerte karéttoget presentert for publikum for første gang under Norsk Jernbanemuseums 100-årsjubileum etter sju års restaureringsarbeid. Etter det har toget kjørt sine årlige, faste turer på Grundsetbanen, men også gjort gjestevisitter på Hovedbanen (Eidsvoll-Lillestrøm), Kongsvingerbanen (Lillestrøm-Kongsvinger) og Solørbanen (Elverum-Flisa) og ikke minst vært på et par utenlandsbesøk i Gävle i Sverige.

Damplokomotiv nr. 17, «Caroline», og hennes vogner er ikke bare Norges eldste veterantog, men også ett av verdens eldste kjørbare veterantog.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke